top of page

TKM šole in tečaji

SZKMA sodeluje z naslednjimi šolami za osnovno usposabljanje in stalno izobraževanje na področju TKM. Izvajamo tudi kratkotrajne tečaje, praktično usposabljanje in usposabljanje/seminar na zahtevo na podlagi povabila.

328847700_1833025323746714_3475858356235977287_n.jpg

AOM-jev spletni tečaj kitajske medicine izpolnjuje visoke standarde, ki jih določajo glavna svetovna in evropska strokovna združenja. Naše poslanstvo je pripraviti študente na temeljito razumevanje medicinskega korpusa tradicionalne kitajske medicine (TKM), tako da zajamemo klasične in sodobne pristope s poudarkom na preprečevanju in zdravljenju bolezni. V AOM so razredi majhni (največ 10 oseb na razred), vse študente usposabljamo skoraj individualno, velik poudarek pa dajemo študijam primerov in klinični praksi, tako da lahko naši študenti ob koncu tečaja samozavestno začnejo prakticirati.

Shenzhou TCM university

Shenzhou Open University of TCM ponuja različne tečaje in pripravništva ter ima veliko različnih mednarodnih študentov in zaposlenih. Shenzhou spodbuja medsebojno spoštovanje med predavatelji, študenti, osebjem, pripravniki in bolniki, hkrati pa zahteva visoke standarde etičnega in strokovnega ravnanja. 

images.jpg

DAA ima sedež na Nizozemskem in ga poganja Evropska akademija tradicionalnih medicinskih znanosti (EATMS), ki ima od leta 2008 vodilne elitne učitelje akupunkture in tradicionalne kitajske medicine doma in v tujini.

DAA je akreditiran s strani SNRO, nacionalne akreditacijske organizacije za komplementarno in alternativno medicino, in nizozemskega združenja tradicionalne kitajske medicine NVTCG ZHONG na Nizozemskem.

TCM Academy

TCM ACADEMY je vodilni ponudnik nadaljnjega izobraževanja na področju kitajske medicine, ki si prizadeva, da bi z zagotavljanjem najboljšega izobraževanja na tem področju navdihnili zdravnike po vsem svetu pri njihovem vseživljenjskem učenju. TCM ACADEMY podpira strokovno rast in samozavest ter vam pomaga pri razvoju iz udobja vašega doma ali pisarne. 

sys_logo.png

1. šola tradicionalne kitajske medicine - TČM® je bila ustanovljena jeseni 1990 po zaslugi entuziazma in vztrajnosti MUDr. Ludmila Bendová, ki je povabila Michela Picarda in Luciena Schwendenmana iz organizacije UEMC (Université Européenne de Médecine Chinoise), da začneta pri nas predavati o TČM. Oba je navdihnilo več kot desetletno sodelovanje s profesorjem Leung Kok Yuenom, enim zadnjih živečih zdravnikov prave klasične kitajske medicine, kot se je na Kitajskem prenašala iz roda v rod.

Screenshot 2024-06-10 115620.png

​EIIHS študentom ponuja štiri specializirane stebre, ki temeljijo na biomedicini in tradicionalni kitajski medicini (TCM), med katerimi lahko izbirajo, kar jim omogoča, da razvijejo svoje interese, sposobnosti in veščine v integrativni TKM. Študenti lahko opravljajo te specializacije ločeno za pridobitev certifikatov ali jih združijo za diplomo ali magisterij, s čimer izboljšajo svoje osebno in poklicno življenje.

chińska-pieczęć-Instytutu_.jpg

Inštitut za kitajsko medicino in preventivno zdravje je najstarejša in največja šola kitajske medicine na Poljskem - izvajamo usposabljanje TMC od leta 1989. Šola ponuja odprt in prilagodljiv učni načrt kitajske medicine.

So člani Poljskega društva tradicionalne kitajske medicine, ki zastopajo Poljsko v Evropskem združenju tradicionalne kitajske medicine.

Tesno sodelujejo s priznanimi kitajskimi univerzami: Guanxi Chinese Medicine University v Nanningu, Shanghai Traditional Chinese Medicine University v Šanghaju in Chengdu University of TCM v Chengduju.

bottom of page