top of page

Prijavite se na termin

|

Novo mesto

Rachel Cheng

Rachel je opravila obsežne študije akupunkture, kitajske zeliščne medicine ter več kot 10 let kliničnih izkušenj.

Time & Location

Prijavite se na termin

Novo mesto, Ulica talcev 9, 8000 Novo mesto, Slovenija

About the Event

Rachel Cheng je registrirana kitajska medicinka iz Hong Konga. Ima dvojno diplomo iz biomedicinskih znanosti in tradicionalne kitajske medicine, magistra znanosti iz tradicionalne kitajske medicine (akupunktura).

Rachel je opravila obsežne študije akupunkture, kitajske zeliščne medicine ter več kot 10 let kliničnih izkušenj. Po končanem petletnem dodiplomskem študiju kitajske medicine in biomedicinske znanosti je Rachel delala v centru za kitajsko medicino. Poleg vsakdanjih bolezni je Rachel zdravila tudi številne bolnike z rakom. Uporabljala je paliativno in komplementarno zdravljenje stranskih učinkov ter delovala na področju preprečevanja dolgoročnih poškodb. Delo jo je tako navdušilo, da sem se poglobila na področje akupunkture bolnikov z rakom. Na to temo je Rachel za namene magistrskega študija kitajske medicine napisala članek z naslovom Akupunktura za komplementarno zdravljenje in preprečevanje raka. V upanju, da bo delala na raziskovalnem področju, se je Rachel zaposlila kot raziskovalna sodelavka na Oddelku za psihiatrijo na Univerzi v Hongkongu. Sodelovala je v kontroliranem preskušanju akupunkturnega zdravljenja nespečnosti pri bolnikih z depresijo. Po določenem obdobju raziskovalnega dela se je Rachel bolj zanimala za praktično delo, zato je od leta 2012 začela stažirati pri lokalnem zdravniku, specialistu za medicino Yijing/I Ching za več kot 3 leta.

Rachelina strast do kitajske medicine se je začela pred 20 leti, ko je kot najstnica odkrila prednosti akupunkture s kitajsko zeliščno in prehransko terapijo. S svojimi obsežnimi študijami in prakso se je Rachel naučila, da so najgloblje izboljšave dosežene, ko so telo, um in duh usklajeni. Poudarek njenega zdravljenja je pomagati posameznikom, da ponovno pridobijo občutek ravnovesja s seboj in svojim okoljem. Ne glede na to, ali obravnava fizične poškodbe ali notranjo disharmonijo, Rachel nudi individualizirano akupunkturo in zdravljenje z zelišči, hkrati pa vključuje svoje poglobljeno razumevanje prehrane TCM. Mnogi bolniki, ki trpijo zaradi prebavnih težav, avtoimunskih bolezni, kronične utrujenosti, depresije in tesnobe ter različnih vrst bolečin, imajo koristi od Rachelinega strokovnega znanja.

Share This Event

bottom of page