top of page
Search
 • SZKMA

Skupnostna podpora za duševno zdravjeIntegrativna podpora skupnosti za duševno zdravje- Pro bono klinika z akuterapijo in zdravstveno pismenostjo Yang Sheng

Spopadanje s sodobnimi izzivi zdravstvenega varstva s pomočjo integrativne medicine in starodavne modrosti. Uporaba nefarmacevtskih in nekonvencionalnih metod zdravljenja in izobraževanje odraslih v zdravstveni pismenosti Yangsheng ter vzpostavitev skupine prostovoljcev za izvajanje aurikularne akuterapije v Novem mestu. 

Yangsheng zdravstvena pismenost

 • Gre za integrativni, vključujoč  in aktivni pristop. Kompetence 21. stoletja o zdravju iz daljnovzhodnega sodobnega in tradicionalnega učenja. 

 • Glavna filozofija Yang Shenga v kitajski medicini je "preventivna medicina", katere cilj je zaščititi, spodbujati in ohranjati optimalno zdravje, preden se pojavi bolezen.

Aurikularna akuterapija

 • Aurikularna terapija je vrsta nekonvencionalne terapije, ki vključuje stimulacijo določenih delov ušesa.

 • Gre za poceni, lahko naučljivo obliko aurikularne akupunkture, ki je primerna za lajšanje bolečin, depresije in PTSM, in se je na zahodu uveljavila zlasti zaradi uspešne uporabe pri vojakih v ZDA.

Mreža skupnosti za zdravljenje

 • Akuterapija in integrativna medicina v skupnosti je močan, preprost in varen način pomoči ljudem pri doseganju večje umirjenosti, tišine in jasnosti. 

 • Opolnomočenje prostovoljcev, da sodelujejo in podpirajo duševno zdravje v svojih skupnostih, da bi zagotovili dolgoročne in trajnostne koristi.

Projekt bo prispeval k :

 1. Vzpostavljanju skupnostne podpore za duševno zdravje

 2. Reševanju sedanjih in prihodnjih izzivov na področju zdravstvenega varstva z uporabo integrativnega pristopa k zdravstvenemu varstvu

 3. Izkoristil modrost Yangsheng - gojenje duhovnosti in prizadevanje za dolgoživost in kakovostno staranje

 4. Ponudbi dostopnih ne-farmacevtskih intervencij za spodbujanje duševnega zdravja

Za več informacij in glasovanje obiščite našo stran z idejami.

15 views0 comments

Comments


bottom of page